Wilt u uw woning verkopen of een kavel te koop zetten op Bonaire? Dan bent u bij Harbourtown Real Estate aan het juiste adres. Ons makelaarskantoor bestaat sinds 1989 en een team van ervaren makelaars zorgt ervoor dat de verkoop van uw onroerend goed vlot en goed verloopt.

Uw woning verkopen

Tien goede redenen om te kiezen voor Harbourtown Real Estate om uw woning te verkopen:

1. Verkoopprijs

De eerste stap als u uw woning wil verkopen is meestal kijken wat uw onroerend goed waard is. De verkoopmakelaar van Harbourtown Real Estate komt vrijblijvend bij u langs om een realistische waarde te geven. Zij kennen Bonaire op hun duim en zijn op de hoogte van de actuele verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Op basis van de waardebepaling of taxatierapport bepaalt u samen met uw verkoopmakelaar de verkoopprijs. Laat u hierover goed adviseren. Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten, schrikt u mogelijk potentiële kopers af. U weet misschien dat er nog wel te onderhandelen valt, maar dat weet de potentiële koper niet. Een te lage vraagprijs is vanzelfsprekend ook niet gewenst. U krijgt van uw makelaar van Harbourtown Real Estate ook verkoopprijzen van referentie objecten, huizen die voor toekomstige kopers in het zelfde zoekgebied kunnen vallen als uw woning. Op basis daarvan bepaalt u dan samen de beste verkoopprijs voor uw huis.

2. Verkoopklaar maken om uw woning te verkopen

Het is belangrijk om een zo goed mogelijke eerste indruk achter te laten als u uw woning wil verkopen. Niet alleen voor de foto’s, maar ook om in het echt op te vallen is het belangrijk dat reparaties zijn gedaan. Uw makelaar van Harbourtown Real Estate zal u adviseren wat belangrijk is. Denk daarbij ook aan:

# opruimen
# onderhoud en reparatie
# schoonmaken
# presentatie van uw huis

3. Geen verborgen kosten om uw woning te verkopen

De courtage voor de makelaar zijn kosten die voor rekening van de verkoper komen. U huurt de makelaar tenslotte in om uw woning te verkopen. De koper van uw huis betaalt de overdrachtskosten bij de notaris. Bij Harbourtown zijn er naast de courtagekosten geen extra bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld voor marketing, social media, foto presentaties, etcetera.

4. Professionele presentatie, lokaal en internationaal

Voor een optimale presentatie om uw woning te verkopen laten wij door de beste fotografen van Bonaire mooie woningpresentaties maken. Je hebt maar 1 kans voor een goede eerste indruk en dat begint bij mooie foto’s. Die foto’s gebruiken we ook voor de presentatie in onze etalage, maar vooral ook op onze drukbezochte website. Verder adverteren wij veel op Social Media. Dit is voor veel mensen niet meer weg te denken en dus behorend tot de belangrijkste instrumenten om uw huis onder de aandacht te brengen. Als u uw woning bij Harbourtown Real Estate in de verkoop heeft gezet, zult u het regelmatig tegenkomen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Onze makelaars kennen maar al te goed de kracht van herhaling om uw woning te verkopen. Ook werken wij samen met internationale makelaars die gericht zijn op het kopen van een tweede woning in het Caraïbisch gebied. Tot slot horen wij van klanten dat ze ons “overal” tegen komen. Zo adverteren we bijvoorbeeld op de radio met persoonlijk ingesproken reclameboodschappen, in de bioscoop, langs de weg met billboards, bij restaurants met wie we samen werken met bierviltjes of door middel van onze brochures. Naamsbekendheid is en blijft belangrijk als het gaat om de verkoop van onroerend goed.

5. Bezichtigen

Voorafgaand aan een bezichtiging is het altijd het beste als een huis netjes en opgeruimd is. Uw makelaar van Harbourtown Real Estate houdt zoveel als mogelijk rekening met bestaande afspraken. Als we bijvoorbeeld weten dat het huis elke vrijdag ochtend wordt schoon gemaakt, zullen we koersen om dan vrijdagmiddag een bezichtiging in te plannen. Ook proberen we meerdere afspraken zoveel mogelijk te clusteren, zodat u niet meerdere keren per week kijkers krijgt in uw huis. Ook als er een huurder in uw woning zit, is dat belangrijk. Tenslotte streven we er ook altijd naar om na de bezichtiging een korte terugkoppeling te geven aan u als verkoper indien u dat op prijs stelt.

6. Groot netwerk om snel uw woning te verkopen

Er zijn vele makelaars, maar het is belangrijk om een makelaar te nemen met een groot netwerk. Een makelaar moet weten wie er zoeken, wat ze zoeken, wanneer ze zoeken en wat potentiële kopers bereid zijn te betalen. Makelaardij is people’s business. En niet onbelangrijk: als uw makelaar zijn wij er voor u. Ons belang is om uw woning zo snel mogelijk, maar wel tegen de hoogste prijs te verkopen. Wij adverteren natuurlijk in ons eigen breed netwerk, maar werken ook samen met andere makelaars. Zowel op Bonaire als internationaal. Als een andere makelaar een klant aanbrengt die uw woning gaat kopen, dan hebben we met meerdere makelaars samenwerkingsafspraken. Zo zijn er dan geen extra kosten voor u als verkoper, wij staan dan een deel van onze courtage af.

 

7. Strakke onderhandelingen

Tijdens de verkoop van uw woning houdt u altijd de regie. Als er een bod uitgebracht wordt, brengen wij dat altijd aan u over en zullen we u adviseren over het geven van een reactie. Maar u als verkoper heeft altijd het laatste woord, het gaat tenslotte om uw woning. U zult bij ons dan ook niet gauw het gevoel krijgen dat wij een tegenstander van u zijn. Wij zijn er juist om u als verkoper bij te staan om uw woning te verkopen. Natuurlijk proberen we dat in de beste harmonie te doen om kopers en verkopers samen tot een overeenkomst te laten komen die voor beide partijen naar tevredenheid is.

8. Goede juridische afhandeling om uw woning te verkopen

Zodra een bod eenmaal geaccepteerd wordt, mondeling of schriftelijk, is er een koopovereenkomst. Uw verkoopmakelaar verzorgt vanaf dat moment het hele proces van het opstellen van de koopovereenkomst tot aan de overdracht bij de notaris. Wij controleren ook altijd of de waarborgsom door de koper is gestort. Wist u trouwens dat als een woning is gebouwd op erfpachtgrond u dan toestemming moet hebben van het OLB? Als u Harbourtown Real Estate inschakelt als uw makelaar, dan vragen wij die toestemming altijd meteen voor u aan. Ook maken we de koopovereenkomst zo op, dat u zorgeloos kunt dromen van de verkoop van uw woning en niet dat u achteraf nog aansprakelijk wordt gesteld door een boze koper.

9. We blinken uit in after-sales

Uit de vele positieve reviews die wij krijgen op Google, blijkt dat onze klanten ons extra positief waarderen door de after-sales, de regelzaken die tijdens en na een verkoop erbij komen. Denk dan aan het overzetten van uw water- en electra aansluiting, het beëindigen van internet en tv, sleuteloverdracht etc. Wij ondersteunen u hier in om u zoveel mogelijk te ontzorgen, waar u ook bent.

10. Integer en representatief

Het verkopen van een huis is voor veel mensen een van de belangrijkste momenten in je leven. Dat wil je dan ook doen met een betrouwbare, ervaren en representatieve makelaar. Harbourtown Real Estate is overduidelijk geen ééndagsvlieg, het kantoor bestaat al ruim 3 decennia en heeft een schat aan ervaring. We hebben een mooi kantoor in het centrum van Kralendijk met gespreksruimte waarin uw privacy wordt gewaarborgd. Ook gaan wij altijd integer om met de bescherming van persoonsgegevens en voldoen wij aan de strenge eisen die gesteld worden door de Financial Intelligence Unit en belastingdienst.

Harbourtown Real Estate biedt u een hoog niveau van dienstverlening waar respect, tijd en aandacht voor de klant en vooral liefde voor het vak centraal staan. Maak de juiste keuze om uw woning te verkopen en bel ons of stuur een email om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek bij u thuis. Dat gesprek kost u helemaal niets.

Specialist in onroerend goed!

Onze makelaar op Bonaire helpt u graag bij het vinden van uw droomhuis of wellicht het juiste stuk grond waarop u uw eigen huis kunt bouwen of een oceanfront villa. Maar ook zijn we u graag van dienst bij het te koop of te huur zetten van uw woning. Al sinds 1989 is Harbourtown Real Estate de aangewezen plek om u te helpen met het verwezenlijken van uw wensen.

Lees onze andere blogs

Curoil gasflessen

Curoil gasflessen

Wist u dat bij overdracht van een huis op Bonaire de Curoil gasflessen ook moeten worden overgedragen? Bij het...

Lees meer
Vakantieverhuur

Vakantieverhuur

Vakantieverhuur, oftewel korte termijn verhuur, is niet overal toegestaan op Bonaire. In het Ruimtelijk...

Lees meer

Kaya L.D. Gerharts 20, Kralendijk
Bonaire - Caribisch Nederland

Tel (Bonaire): +599 717 5539
Tel (Nederland): +31 (0) 85 888 0508

info@harbourtownbonaire.com

Kantooruren: 8:30AM - 5:30PM
Gesloten op: Zaterdag en Zondag

Neem contact op