Wil je jouw huis verhuren op Bonaire? Maar wel met een vertrouwd en rustig gevoel? Dan helpt Harbourtown Real Estate je graag. Ons kantoor beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van verhuur van woningen. Daarnaast hebben we ook overeenkomsten met grote bedrijven die bij ons huren. Wij zijn gespecialiseerd in verhuur vanaf 6 weken en lange termijn verhuur op Bonaire. Minder richten wij ons op korte termijn vakantieverhuur.

De 7 stappen voor huis verhuren op Bonaire:

Stap 1: Huurprijsbepaling

We komen graag langs bij het huis, villa of appartement dat je wilt verhuren. Hierdoor krijgen wij een beeld van de woning en kunnen wij een goed voorstel doen voor een verhuurprijs. Ook gaan we graag met je in gesprek over de periode dat je wilt verhuren en de randvoorwaarden die erbij komen kijken. We bespreken de mogelijkheden en leggen alle voor- en nadelen uit.

Stap 2: Contract voor huis verhuren op Bonaire

Als je er voor kiest om jouw appartement, villa of huis via Harbourtown Real Estate te gaan verhuren, dan zullen wij een opdracht tot dienstverlening (OTD) opstellen. Hiervoor hebben we dan de volgende gegevens nodig:

  1. Leveringsakte (notaris)
  2. Kopie Paspoort
  3. Naam-adres-woonplaats gegevens èn natuurlijk het bankrekeningnummer.

In het contract leggen we vast dat je ons de opdracht geeft voor de samenwerking met betrekking tot jouw appartement, villa of huis.

Huis verhuren op Bonaire

Stap 3: Presentatie

Bij het verhuren hoort ook een presentatie op de website. We komen dan langs om mooie foto’s te maken. Die gebruiken we om jouw huis te presenteren op de website. De foto’s zullen een zo goed mogelijk beeld overbrengen. Naast een presentatie op onze website promoten we de woning ook op social media, zoals bijvoorbeeld Facebook.

Stap 4: Bezichtigingen

Voorafgaand aan een bezichtiging is het altijd het beste als een huis netjes en opgeruimd is. Jouw verhuurmakelaar van Harbourtown Real Estate houdt zoveel mogelijk rekening met bestaande afspraken bij een huis verhuren op Bonaire. Als we bijvoorbeeld weten dat het huis elke vrijdag ochtend wordt schoon gemaakt, zullen we koersen om vrijdagmiddag een bezichtiging in te plannen. Ook proberen we meerdere afspraken zoveel mogelijk samen te voegen, zodat de bewoner niet meerdere keren per week kijkers krijgt in het huis. Tenslotte streven we er ook altijd naar om na de bezichtiging een korte terugkoppeling te geven aan jou als woningeigenaar, als je daar tenminste prijs op stelt.

Stap 5: Huurovereenkomst voor de verhuur

Nadat we de beste huurder voor jouw huis geselecteerd hebben maken wij een huurovereenkomst op om jouw huis te verhuren. De huurder moet de borg en huur betaald hebben voordat ze de sleutel krijgen. Op de ingangsdatum doen wij een check-in met de huurder om de staat van het gehuurde vast te stellen. Tijdens deze afspraak maken wij foto’s van het gehele huis en de inventaris als het gemeubileerd wordt aangeboden. Indien nodig ook van de water- en elektrameters. Na de oplevering is de sleuteloverdracht en kan de huurder in de woning trekken.

Stap 6: Huis verhuren op Bonaire met zorgeloos gevoel

De misschien wel meest belangrijke stap voor jou als verhuurder: de uitbetaling van de huurgelden. Zodra een huurder de huur betaald heeft zal deze betaling verwerkt worden door onze financiële afdeling. Die zal dan de huurpenning uiterlijk binnen twee werkdagen overmaken op jouw bankrekening minus de courtage voor onze dienstverlening.

Natuurlijk komen er soms ook onverwachte dingen die uitgevoerd moeten worden. Een dakpan die door storm van het dak waait bijvoorbeeld. Meestal maken we afspraken met onze verhuurders dat we tot $ 250 zelf kunnen beslissen. Daarboven zullen we altijd contact opnemen.

Huis verhuren Bonaire

Stap 7: Einde van de verhuur

Bij lange termijn verhuur maken wij een maand voor het einde van de overeenkomst een afspraak met de huurder voor een tussen inspectie. Bij een huis verhuren wil je namelijk ook zekerheid dat het huis weer in goede staat wordt opgeleverd. Bij zo’n tussentijdse inspectie controleren wij dan alvast het huis en vergelijken we dat met de foto’s van de start van de huurperiode. Verder geven wij aan wat de huurder nog moet worden gedaan voor de huur eindigt en de sleutel terug ingeleverd kan worden. Werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, controleren we bij de eind inspectie. Mocht er nog iets niet uitgevoerd zijn dan worden de kosten hiervoor verrekend met de borg. In de meeste gevallen krijgt de huurder gelukkig gewoon de volledige borg terug.

Neem gerust contact op. Harbourtown Real Estate Bonaire biedt jou een hoog niveau van dienstverlening waar respect, tijd en aandacht voor de klant en vooral liefde voor het vak centraal staan.

Maak de juiste keuze voor huis verhuren op Bonarire. Onze verhuurmakelaar maakt graag tijd vrij voor een afspraak of een vrijblijvend gesprek thuis of op kantoor.

Stap gerust eens binnen op ons kantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 20. Maar je kunt vanuit huis ook al een afspraak maken met een verhuurmakelaar van Harbourtown Real Estate. Telefonisch zijn wij bereikbaar op (+599) 717 5539 of stuur een email naar verhuur@harbourtownbonaire.com.

Specialist in onroerend goed!

Onze makelaar op Bonaire helpt u graag bij het vinden van uw droomhuis of wellicht het juiste stuk grond waarop u uw eigen huis kunt bouwen of een oceanfront villa. Maar ook zijn we u graag van dienst bij het te koop of te huur zetten van uw woning. Al sinds 1989 is Harbourtown Real Estate de aangewezen plek om u te helpen met het verwezenlijken van uw wensen.

Lees onze andere blogs

Curoil gasflessen

Curoil gasflessen

Wist u dat bij overdracht van een huis op Bonaire de Curoil gasflessen ook moeten worden overgedragen? Bij het...

Lees meer
Vakantieverhuur

Vakantieverhuur

Vakantieverhuur, oftewel korte termijn verhuur, is niet overal toegestaan op Bonaire. In het Ruimtelijk...

Lees meer

Kaya L.D. Gerharts 20, Kralendijk
Bonaire - Caribisch Nederland

Tel (Bonaire): +599 717 5539
Tel (Nederland): +31 (0) 85 888 0508

info@harbourtownbonaire.com

Kantooruren: 8:30AM - 5:30PM
Gesloten op: Zaterdag en Zondag

Neem contact op