Overweeg je een huis te kopen op Bonaire? Dat is heel begrijpelijk, want leven en wonen op Bonaire is heerlijk. Ten eerste leef je hier vooral veel buiten. Lekker buiten op de porch met een goed glas wijn of in je hangmat bij het zwembad. Dit kan allemaal en het hele jaar door. Bovendien zijn de randvoorwaarden zoals veiligheid en gezondheidszorg ook goed gewaarborgd.

Uiteraard heb je hier ook je dagelijkse routine, maar als je vrij bent dan heb je ook echt vakantiegevoel. Bijvoorbeeld een dag naar het strand, snorkelen bij Klein Bonaire, een tocht naar het Washington Park of gezellig bij Sorobon aan het strand. En als je dan besluit hier te willen blijven, dan is het logisch dat je overweegt om een huis te kopen op Bonaire.

Geniet van de zonsondergang op de boulevard

Woningaanbod

Kenmerkend voor het wonen op Bonaire is de ruimte. In tegenstelling tot Europa, waar je veel rijtjeswoningen met 3 verdiepingen, zie je dat op Bonaire vrijwel niet. Veel grondgebonden ruime woningen, luxe villa’s aan zee of huizen met zeezicht. Maar ook leuke woonwijken met een ‘gated community’ met gezamenlijk zwembad. Het kan allemaal. Er komt nog wel wat bij kijken bij het huis kopen op Bonaire.

Financiering huis kopen op Bonaire

Het kopen van een woning op Bonaire is niet voor iedereen even haalbaar. Meestal moet iemand eigen vermogen hebben en een vast contract. Daardoor kan het verkrijgen van een hypotheek soms lastig zijn. Vooral omdat banken ook maar tot 65 jaar een lening verstrekken. Banken in andere landen verstrekken geen hypotheken op woningen op Bonaire. Als gevolg daarvan ben je aangewezen op één van de banken of verzekeraars op het eiland.

Wil je weten of en hoeveel je kunt lenen om een huis te kopen op Bonaire, klik dan hier voor een hypotheek berekening.

Wonen op Bonaire

Of toch liever huren

Een huurwoning is ideaal als je een bepaalde tijd op Bonaire wilt verblijven. Maar ook als een huis kopen op Bonaire op dit moment nog niet haalbaar is. Dan is een huurwoning de beste keus. Dat kan van slechts enkele weken tot aan lange termijn huren.

Een huis kopen bij Harbourtown Real Estate

Neem gerust contact op. Uw makelaar bij Harbourtown kan u ondersteunen bij uw woonvraag. Of het nu gaat om het kopen van een woning of het huren van een huis. Stap gerust eens binnen op ons kantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 20. Maar u kunt vanuit uw huis ook al een afspraak maken met een makelaar van Harbourtown Real Estate.

Specialist in onroerend goed!

Onze makelaar op Bonaire helpt u graag bij het vinden van uw droomhuis of wellicht het juiste stuk grond waarop u uw eigen huis kunt bouwen of een oceanfront villa. Maar ook zijn we u graag van dienst bij het te koop of te huur zetten van uw woning. Al sinds 1989 is Harbourtown Real Estate de aangewezen plek om u te helpen met het verwezenlijken van uw wensen.

Lees onze andere blogs

Curoil gasflessen

Curoil gasflessen

Wist u dat bij overdracht van een huis op Bonaire de Curoil gasflessen ook moeten worden overgedragen? Bij het...

Lees meer
Vakantieverhuur

Vakantieverhuur

Vakantieverhuur, oftewel korte termijn verhuur, is niet overal toegestaan op Bonaire. In het Ruimtelijk...

Lees meer

Kaya L.D. Gerharts 20, Kralendijk
Bonaire - Caribisch Nederland

Tel (Bonaire): +599 717 5539
Tel (Nederland): +31 (0) 85 888 0508

info@harbourtownbonaire.com

Kantooruren: 8:30AM - 5:30PM
Gesloten op: Zaterdag en Zondag

Neem contact op