Overweeg je een huis te kopen op Bonaire? Dat is heel begrijpelijk, want leven en wonen op Bonaire is heerlijk. Ten eerste leef je hier vooral veel buiten. Lekker buiten op de porch met een goed glas wijn of in je hangmat bij het zwembad. Dit kan allemaal en het hele jaar door. Bovendien zijn de randvoorwaarden zoals veiligheid en gezondheidszorg ook goed gewaarborgd.

Uiteraard heb je hier ook je dagelijkse routine, maar als je vrij bent dan heb je ook echt vakantiegevoel. Bijvoorbeeld een dag naar het strand, snorkelen bij Klein Bonaire, een tocht naar het Washington Park of gezellig bij Sorobon aan het strand. En als je dan besluit hier te willen blijven, dan is het logisch dat je overweegt om een huis te kopen op Bonaire.

Geniet van de zonsondergang op de boulevard

Woningaanbod

Kenmerkend voor het wonen op Bonaire is de ruimte. In tegenstelling tot Europa, waar je veel rijtjeswoningen met 3 verdiepingen, zie je dat op Bonaire vrijwel niet. Veel grondgebonden ruime woningen, luxe villa’s aan zee of huizen met zeezicht. Maar ook leuke woonwijken met een ‘gated community’ met gezamenlijk zwembad. Het kan allemaal. Er komt nog wel wat bij kijken bij het huis kopen op Bonaire.

Financiering huis kopen op Bonaire

Het kopen van een woning op Bonaire is niet voor iedereen even haalbaar. Meestal moet iemand eigen vermogen hebben en een vast contract. Daardoor kan het verkrijgen van een hypotheek soms lastig zijn. Vooral omdat banken ook maar tot 65 jaar een lening verstrekken. Banken in andere landen verstrekken geen hypotheken op woningen op Bonaire. Als gevolg daarvan ben je aangewezen op één van de banken of verzekeraars op het eiland.

Wil je weten of en hoeveel je kunt lenen om een huis te kopen op Bonaire, klik dan hier voor een hypotheek berekening.

Wonen op Bonaire

Of toch liever huren

Een huurwoning is ideaal als je een bepaalde tijd op Bonaire wilt verblijven. Maar ook als een huis kopen op Bonaire op dit moment nog niet haalbaar is. Dan is een huurwoning de beste keus. Dat kan van slechts enkele weken tot aan lange termijn huren.

Een huis kopen bij Harbourtown Real Estate

Neem gerust contact op. Uw makelaar bij Harbourtown kan u ondersteunen bij uw woonvraag. Of het nu gaat om het kopen van een woning of het huren van een huis. Stap gerust eens binnen op ons kantoor aan de Kaya L.D. Gerharts 20. Maar u kunt vanuit uw huis ook al een afspraak maken met een makelaar van Harbourtown Real Estate.

Your specialist in Real Estate!

Our real estate agent on Bonaire is happy to help you find your dream home or perhaps the right piece of land on which you can build your own villa. But we are also happy to assist you with the sale or rental of your home. Since 1989, Harbourtown Real Estate has been the place to be to help you realize your housing needs.

Lees onze andere blogs

Feestdagen Bonaire

Feestdagen Bonaire

De officiële feestdagen op Bonaire zijn anders dan de Europees Nederlandse feestdagen. In het verleden was...

Lees meer
Uw woning verkopen

Uw woning verkopen

Wilt u uw woning verkopen op Bonaire? Dan bent u bij Harbourtown Real Estate aan het juiste adres. Ons...

Lees meer
Erfpacht

Erfpacht

Op Bonaire heb je eigendomsgrond en erfpacht grond. Iets minder dan de helft van het bewoonbare gebied bestaat uit...

Lees meer

Kaya L.D. Gerharts 20, Kralendijk
Bonaire - Dutch Caribbean

Phone (Bonaire): +599 717 5539
Phone (Dutch): +31 (0) 85 888 0508

info@harbourtownbonaire.com

Business hours: 8:30AM - 5:30PM
Closed on: Saturday and Sunday

Please contact us