Wist u dat bij overdracht van een huis op Bonaire de Curoil gasflessen ook moeten worden overgedragen? Bij het verkopen van uw woning of appartement komt er meer kijken dan alleen het overdragen van sleutels. Veel kopers en verkopers denken wel aan overdracht van het WEB of internet.

Een essentieel aspect dat soms over het hoofd wordt gezien, is de overdracht van de Curoil gasflessen. De huur van gasflessen van Curoil is namelijk persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een adres. Dit betekent dat wanneer u uw woning verkoopt, de gasflessen niet automatisch worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Contract wijziging

Het snelst en gemakkelijkst is het als koper en verkoper samen naar Curoil gaan om de tenaamstelling van het contract te wijzigen. Er is geen afspraak nodig. Wel is het belangrijk dat de volgende gegevens meegenomen worden:

  1. Akte van levering met handtekening van notaris.
  2. Oude contract. Hiermee krijgt de verkoper de borg terug.
  3. Kopie paspoort
Curoil

Op vertoon van het oude contract krijgt de verkoper de in het verleden betaalde borg voor Curoil gasflessen terug. De koper kan de kosten voor het nieuwe contract ter plaatse betalen. Zodra dit is geregeld, wordt de naamswijziging doorgevoerd door Curoil.

Als het voor één van de betrokken partijen niet mogelijk is om persoonlijk aanwezig te zijn, dan is het mogelijk om een machtiging te maken.

Klik op deze link voor meer informatie.

Online regelen Curoil gasflessen

Het is ook mogelijk om de overdracht via de website van Curoil te regelen. De verwerking hiervan duurt echter langer dan bij een bezoek aan het kantoor. Hierbij is het noodzakelijk om eerst een Curgas ID aan te maken en de benodigde kosten vooraf online te betalen. Vervolgens kunnen de vereiste documenten per e-mail worden verzonden naar orders-bonaire@curoil.com.

Belangrijk om te weten is dat het niet overschrijven van de gasflessen op naam kan leiden tot een gasloze periode die kan oplopen tot wel twee weken. Het is niet toegestaan om gasflessen zelf te verplaatsen.

Verhuur

Bij verhuur van uw woning adviseren wij om het contract voor de gasflessen van Curoil op naam van de eigenaar van de woning te stellen. Dus niet op naam van de huurder, omdat er dan bij iedere huurmutatie de procedure moet worden doorlopen.

Nieuwe aanvraag van Curoil gasflessen

Wilt u in uw nieuwe woning gaan koken op gas? Dan komt u op het punt dat u bij Curoil een aanvraag voor nieuwe gasflessen moet doen. In dat geval is het ook het beste om langs te gaan bij het kantoor van Curoil. Nadat het contract dan is opgesteld, zal er een inspectie van de installatie komen. Pas nadat dit is goedgekeurd, worden de gasflessen aan huis bezorgd. Dit kan circa 2 weken in beslag nemen.

Kosten Curoil gasflessen

De kosten voor de overdracht zijn $254,66 (prijspeil: februari 2023). Deze bestaan uit:

  1. De kosten van twee volle gasflessen: $52,50 per cilinder (totaal: $ 105,-)
  2. Borg: $69,83 per fles (totaal $ 139,66)
  3. Administratiekosten: $ 10,-

Voor actuele prijzen adviseren wij om contact op te nemen met Curoil.

Door deze procedure zorgvuldig te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de overdracht van Curoil gasflessen bij verkoop op Bonaire soepel en zonder onnodige onderbrekingen verloopt. Het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het regelen van de verkoop van uw woning op dit prachtige eiland.

Gegevens van Curoil

Adres: Kaya Aruaco z/n
Openingstijden : op werkdagen van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00.
Telefoonnummers: (+599) 717 7022 / 7025 / 7027
Emailadres: bonaire-cs@curoil.com

 

Specialist in onroerend goed!

Onze makelaar op Bonaire helpt u graag bij het vinden van uw droomhuis of wellicht het juiste stuk grond waarop u uw eigen huis kunt bouwen of een oceanfront villa. Maar ook zijn we u graag van dienst bij het te koop of te huur zetten van uw woning. Al sinds 1989 is Harbourtown Real Estate de aangewezen plek om u te helpen met het verwezenlijken van uw wensen.

Lees onze andere blogs

Vakantieverhuur

Vakantieverhuur

Vakantieverhuur, oftewel korte termijn verhuur, is niet overal toegestaan op Bonaire. In het Ruimtelijk...

Lees meer

Kaya L.D. Gerharts 20, Kralendijk
Bonaire - Caribisch Nederland

Tel (Bonaire): +599 717 5539
Tel (Nederland): +31 (0) 85 888 0508

info@harbourtownbonaire.com

Kantooruren: 8:30AM - 5:30PM
Gesloten op: Zaterdag en Zondag

Neem contact op